Ce este implantul dentar?
Implantul dentar a aparut din nevoia de a inlocui un dinte lipsa. Inainte de dezvoltarea implantului dentar, pacientii cu edentatii in zonele terminale aveau doar optiunea protezarii mobile.
De ce sa alegi implantul dentar?
Implantul dentar este un surub din titan care se monteaza in oasele maxilare (mandibula sau maxilar). Procesul de vindecare post implant este numit osteointegrare si presupune conectarea implantului cu tesutul osos.
Tratamentul de electie in cazul unui dinte lipsa este fara indoiala implantul dentar. Chiar si atunci cand vorbim despre un dinte intermediar si s-ar putea opta pentru o punte fixa pe dinti, prin inserarea unui implant, dintii adiacenti raman indemni, astfel durata lor de viata este crescuta. O punte dentara fixa implica slefuirea dintilor vecini, indicatia fiind ca la 5 ani aceasta sa fe schimbata.
Rata de succes a unui implant dentar este de 97%. Implantul dentar asigura pacientul ca poate manca orice cu incredere. Un implant dentar poate inlocui un dinte lipsa sau in cazul in care toti dintii maxilari sau mandibulari lipsesc, cu ajutorul a 4 sau 6 implanturi se poate face o protezare fixa. Numarul de implanturi care pot fi inserate depinde de oferta osoasa a pacientului. Cu cat este efectuata mai repede protezarea postextractional, cu atat sansele de pastrare a osului sunt mai mari.
Inserarea implantului
Procedura chirurgicala de inserarea a implantului se efectueaza in cabinetul stomatologic, fiind necesar un aparat la care sunt conectate frezele pentru forarea alveolei pentru viitorul implant, numit fiziodispenser.
Pacientul va primi anestezie loco-regionala, astfel in timpul interventiei nu va resimti durere.
Dupa instalarea anesteziei medicul implantolog (chirurgul dento-alveolar) va face o incizie la nivelul crestei alveolare, in gingie. Dupa descoperirea osului se vor folosii freze de diferite marimi pentru forarea alveolei viitorului implant. Frezele se folosesc din aproape in aproape, pana este creata lungimea si latimea dorita, in functie de marimea implantului folosit. Apoi implantul este insurubat in osul maxilar cu ajutorul unei chei speciale. La finalul interventiei gingia este suturata, pentru a acoperii implantul. Firele sunt scoase dupa o saptamana.
Urmeaza perioada de osteointegrare care dureaza in medie 4 luni. Exista si situatii de protezare imediata, mai ales in cazurile edentatiilor din zone frontale. Succesul unui implant depinde de echipa coordonatoare, formata din chirurgul dento-alveolar si medicul protetician.
Daca va aflati in situatia de a avea un dinte lipsa, implantul dentar poate reprezenta pentru dumneavoastra solutia de a va recastiga increderea in sine, in redescoperirea placerii de a manca ce doriti si sa va recapatati zambetul.
Implanturile dentare sunt usor de mentinut, printr-o igiena dentara buna, asa cum aveti grija si de dintii naturali.
Nu ezita sa ne contactezi pentru o consultatie cu medicul nostru specialist in care va vom oferii mai multe optiuni de protezare fixa cu ajutorul implanturilor de ultima generatie.
Lasă un răspuns